Serverer du ofte pie
med skinke og ost? Prøv at variere lidt med denne pie med laks og spinat.
Det smager bare så godt. Retter med pie er altid godt!
Tid: ca 1½ time,
heraf 30 min i køleskabet og 45 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca
3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
MØRDEJ:
3 dl hvedemel
1 dl parmesanost
125 g smør eller
margarine
2-3 spsk vand
FYLD:
500 g frossen spinat
i hele blade
2 porrer
1 spsk smør eller
margarine
salt og peber
300 g ferskrøget
laks eller ørred
3 æg
3 dl fløde eller
mælk
½ tsk salt
½ dl fintklippet
dild
* Fremgangsmåde
1. Hak
ingredienserne til dejen hurtigt sammen, gerne i foodprocessoren.
Lad dejen hvile
køligt ca 30 min.
2. Optø spinaten og
kram så megen væde som muligt af.
Skær porrerne i
strimler.
Svits spinat og
porre i fedtstoffet.
Krydr med salt og
peber og lad det køle af.
3. Fjern skind og
ben fra laksen.
Skær den i små tern.
4. Tryk dejen ud i
en springform ca 26 cm i diameter.
Forbag bunden på en
rist nederst i en 200 °C varm ovn ca 15 min.
Læg
spinat/porreblandingen i bunden og fordel lakseternene ovenpå.
5. Pisk æggene
sammen med fløde eller mælk, salt og dild.
Hæld det i formen.
6. Bag pien færdig
ved 200 °C ca 30 min.
Server den med en
salat af icebergsalat, agurk og en cremefraichesauce med peberrod.
Tips: Erstat halvdelen af hvedemelet i dejen med
grahamsmel.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------