Små krydrede lammefrikadeller
er nemme at lave. Server dem som her med rosmarinstegte kartofler og en frisk
tomatsalsa. Retten er et kæmpe hit ✅
4 personer. Tid: ca
35 minutter.
# Ingredienser
750 g kogte
kartofler (fra dagen før)
2 spsk citronolie
2 tsk tørret rosmarin
Lammefrikadeller:
400 g hakket
lammekød
1 dl mælk
1 æg
2 tsk salt
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
2 tak tørret rosmarin
peber
olie til stegning
Tomatsalsa:
500 g solmodne
tomater
75 g fetaost
75 g semi dried tomater
50 g ristede
pinjekerner
1 potte frisk
basilikum
salt og peber
2 spsk citronolie
* Tilberedning
1. Vend de kogte
afkølede kartofler med citronolie og rosmarin.
Fordel kartoflerne i
et fad, og steg dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca 25 min, til de er
gyldne.
Tilbered frikadeller
og tomatsalsa imens.
2. Rør hakket
lammekød sammen med mælk, salt og hakket løg, presset hvidløg, hvedemel og
rosmarin.
Krydr med peber.
3. Form farsen til
små frikadeller og steg dem i olie i 3-5 minutter på hver side på en pande med
slip-let belægning.
4. Skær tomaterne i
både og fetaost i tern.
Vend tomaterne med
semi dried tomater, ristede pinjekerner, fetaost og blade af frisk basilikum.
Krydr med salt og
peber, og hæld citronolie over.
Server
lammefrikadellerne med rosmarinstegte kartofler og tomatsalsa.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.