Logo

Gravad laks med kålsalat - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gravad laks med kålsalat - De bedste 

 
Her får du gravad laks i 5 spændende udgaver. En enkel og lækker ret med laks, ørred, men også med kartoffelsalat og ja, svensk glögg. Alle opskrifter er her.
Forberedelse: 15 min. Trækketid: 2 døgn. 6 personer

 
# Ingredienser
Laks:
3 spsk groft salt
1 spsk stødt peber
3 spsk melis
½ bundt dild
2 laksefileter a 700 g, med skind

 
Rævesauce:
15 stilke dild
5 spsk sennep
1 spsk mørk farin
4 spsk olie
salt

 
Salat:
1 agurk
300 g hvidkål
lidt kapers
lidt røde peberkorn
et par stilke dild

 
* Tilberedning
Gravad laks:
Rør groft salt, peber og sukker sammen i en skål.
Vask, tør og klip dilden.
Læg 1 lakseside med skindet nedad i et fad.
Drys med krydderi-sukkerblandingen samt dild.
Læg den anden lakseside på, kødside mod kødside.
Læg pres på med et spækkebræt eller lign.
Luk af med plastikfilm, og lad det trække i køleskab 2 døgn.

 
Rævesauce:
Vask, tør og klip dilden.
Rør sennep, salt og farin jævnt i en skål.
Tilsæt i olien i en tynd stråle under stadig omrøring.
Rør dilden i. Sæt til side, og køl af.

 
Kålsalat:
Skyl agurken.
Skræl den i striber, så det giver mønster på skiverne.
Skær den i meget tynde skiver.
Skyl kålen, og skær den i tynde strimler.

 
Servering:
Skær laksen i tynde skiver, med lange skrå snit.
Læg agurk langs kanten af 4 tallerkener.
Fordel sammenrullede lakseskiver, samt kål.
Pynt med kapers, letknuste peberkorn og små dildkviste.
Server afkølet.

 
Gravad ørred
Udskift laksen med 2 tilsvarende ørredfileter.

 
Gravad laks på rugbrød
Server skiver af laks på rugbrød smurt med lidt rævesauce,
pynt med kapers, peber og dild.

 
Kartoffelsalat
Erstat grønsagerne med 600 g kogte kartofler i tern, blandet
med 3 spsk mayonnaise og klippet purløg.
Pynt med 100 g lakserogn

 
Svensk Glögg
Lad 10 hele nelliker, 1 spsk knuste kardemommekapsler,
3 letknuste stykker hel kanel og 1 cm revet ingefær
trække 12 timer i 2 cl vodka.
Hæld i en stor gryde med ca. 100 g sukker og
2 flasker (72 cl) fyldig rødvin.
Varm glöggen op, uden at bringe den i kog,

 
Se alle de bedste opskrifter med  Laks  Fisk  Ørred  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her