Hele kyllingelår kan
købes friske eller frosne. De egner sig fint til at grille eller til
forskellige retter, når det skal gå hurtigt. Ret nemt og lækkert
Tid: 40 min, heraf
25 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 spsk olie
4 hele kyllingelår
1 tsk salt
¼ tsk peber
1-2 fed hvidløg
4 spsk honning
2 spsk reven frisk
ingefær eller 2 tsk tørret
1 spsk reven
appelsinskal
SAUCE:
2 dl friskpresset
appelsinsaft
1 spsk soya
2 tsk Maizena
1 dl stegesky fra
kyllingen
2 spsk smør eller margarine
* Fremgangsmåde
1. Opvarm olien på
en pande.
Brun kyllingelårene
på alle sider.
2. Drys med salt og
peber og pres hvidløget over.
3. Læg
kyllingelårene med den pæne side opad i et ovnfast fad.
4. Sæt fadet midt i
ovnen ved 200 °C i 10 min.
5. Bland honning,
ingefær og appelsinskal.
Fordel blandingen over kyllingen.
6. Fortsæt
stegningen i 15 min.
7. Bland
appelsinsaft, soya og Maizena i en gryde.
8. Tilsæt stege
skyen fra kyllingen og bring saucen i kog under omrøring.
9. Smag til med salt
og peber.
Tag gryden af varmen
og pisk fedtstoffet i.
10. Server saucen
til kyllingen sammen med løse ris og kogte grønsager.
Tips: Retten kan også laves med andre dele af
kyllingen.
Eller med en hel
kylling, som du parterer i 6-8 stykker og tilbereder som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller andet
Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------