Saft Drikke. Arbejdstid: 20-30 min. Kogetid: 20-30 min. Afdrypning: ca 30 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Saft, blandet
moden frugt, (fx bær eller stenfrugt, evt. blandet)
350-
sukker (4-)
pr. l siet saft
konserveringsmiddel fx Atamon
Flasker
*
Sådan laves Saft, blandet
1. Kom den skyllede, rensede og evt ituskårne frugt i en
gryde.
Hæld 1-
vand ved.
Brug så lidt vand som muligt, jo mere vandholdig frugt jo
mindre vand.
Bring frugten langsomt i kog og lad den koge ved svag varme,
til saften er kogt ud, 20-30 min.
2. Hæld grydens indhold til afdrypning i en saftpose over en
skål eller i en sigte foret med et tyndt klæde.
Lad saften dryppe af ca ½ time.
Vrid eller tryk ikke, så bliver saften uklar.
3. Mål saften og hæld den tilbage i gryden.
Kog den op og tilsæt sukkeret.
Giv saften et hurtigt opkog.
Tag gryden fra varmen og skum saften.
Tilsæt konserveringsmiddel ifølge anvisningen på emballagen.
4. Hæld saften på rengjorte, varme flasker, gerne mørke, og
bind straks til eller sæt prop i.
Tips: Saft kan koges på alle bær og frugter, der er
modne og saftige.
Brug så lidt vand som muligt under indkogningen.
Det er bedre at bruge vandet ved fortyndingen end at gemme
det på flasker.
Brug mest vand til pektinrig frugt (se Pektin), ellers kan
saften gelere i flaskerne.
Se alle de bedste opskrifter med Saft
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------