Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid i alt: 25 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Pilaf
2 skalotteløg
½ dl olie
langkornede ris
bouillon
evt. salt
1 spsk smør
*
Sådan laves Pilaf
1. Pil løgene og hak dem fint.
2. Varm olien i en tykbundet gryde og svits løgene klare, de
skal ikke tage farve.
3. Tilsæt risene og bland godt med løgene.
Risene skal være blanke.
Hæld det varme bouillon i og krydr evt. med salt.
Tænk på, at bouillonen kan være salt.
Læg tætsluttende låg på og lad risene mørne ved svag varme
10 min.
4. Tag gryden fra varmen og lad risene trække under låg,
yderligere 10 min.
Rør smørret i og server straks.
Tips: Pilaf stammer fra Mellemøsten, hvor den
ledsager de fleste kød-, fjerkræ- og fiskeretter.
Pilaf har ofte en smuk gylden farve, fordi den tilsættes ¼
tsk safran.
Eller ½ tsk gurkemeje, som er mere overkommelig i pris, men
også smagsmæssigt anderledes.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Pilaf
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------