Rødt kød er en fantastisk kilde til protein og jern. Her er
en enkel opskrift på en fantastisk lækker oksemørbrad, serveret med en
spændende dressing - ren luksus til 6
personer 💘
# Ingredienser
1,2 kg førsteklasses
oksemørbrad
havsalt og sort peber
2 spsk olie
nogle få håndfulde rucola
Tomat-estragon-dressing:
500 g modne blommetomater
5 spsk ketchup
2 spsk worcestershiresauce
1 spsk dijonsennep
nogle få stænk tabasco
saft af 1 citron
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk olie
2 skalotteløg, pillede og finthakkede
en stor håndfuld estragon og bredbladet persille, hakket
* Tilberedning
Lav dressingen ved
at dele tomaterne og presse frøene ud.
Hak tomatkødet fint
og kom det i en stor skål.
Kom resten af dressing-ingredienserne,
på nær krydderurterne, i, og bland det godt.
Smag godt til med
salt og peber. Dæk til med husholdningsfilm og stil det i køleskabet i mindst
20 min., eller til det skal serveres.
Tænd ovnen på 200 °C
og forvarm en lille bradepande.
Fjern evt. fedt og
sener fra oksemørbraden og krydr den med salt og peber.
Varm en slip
let-pande med en smule olie.
Når den er meget
varm, kommes kødet på og brunes i 1½-2 min på hver side, så mørbraden er brunet
på alle sider.
Smør bradepanden
let.
Læg kødet i
bradepanden og sæt den i ovnen.
Steg mørbraden i 25
min, til kødet er rosa - det skal give en smule modstand, når du trykker let på
det.
Læg mørbraden på et
varmt fad, og lad den hvile i 10 min.
Server kødet varmt eller ved stuetemperatur.
Skær det tykt og læg
skiverne på et fad, så de ligger lidt ind over hinanden.
Stabl rucolaen på
midten af fadet.
Rør de hakkede
krydderurter i tomat-estragon-dressingen og hæld den over kødet.
Server evt. med nye kartofler.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.