Logo

Gratineret kalvelever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratineret kalvelever - god opskrift fra Kogebog.dk

Gratineret kalvelever

 
Kalvelever smager bare ekstra godt, når det er gratineret og med en skive skinke og 1 skive ost.
Her med stegte løg og kryddergrønt.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
4 skiver kalvelever
hvedemel

salt, peber
1 løg

30 g smør
2 dl fløde
2 spsk hakket persille
reven muskatnød

4 tynde skiver skinke
8 skiver emmentalerost

 
* Fremgangsmåde
1. Vend leverskiverne i mel, krydret med salt og peber.
Steg dem i 20 g smør, 2-3 min. på hver side.
Læg dem i et ovnfast fad.

 
2. Svits hakket løg i 10 g smør.
Tilsæt fløde og lad det koge ind.
Drys med kryddergrønt. Smag til.


3. Dæk leveren med en skiveskinke og 2 skiver ost.
Stil fadet under grillen, til osten smelter.
Server saucen til.

 
Variationer:
Texas lever er stegt lever, serveret med kogte majs, sprøde baconskiver og halve, stegte tomater.

 
Vestindisk lever skal marineres før den steges (i ½ hvidvin og ½ citronsaft). Den serveres med en meget stor skefuld bananmos, der er smagt til med rom og citronsaft.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 5.131 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her