Syltede ferskner med nelliker og kanel. Hvis du bruger
modne, saftige ferskner, får du en fantastisk smagsoplevelse. Sursødt og
krydret til vildt og andet kød. Syltning af stenfrugter er nemt og i
sommermånederne er det godt at sylte. De er også velegnet til desserter.
# Ingredienser
4 kg ferskner (evt abrikoser)
hele nelliker
1 l vineddike
600 g kandissukker (eller farin)
1 stykke hel kanel
* Tilberedning
Fersknerne gnides forsigtigt med et viskestykke.
Hvor stilken har siddet, anbringes en hel nellike, hvorefter
fersknerne lægges i en stentøjskrukke.
Eddiken bringes i kog sammen med sukker og kanel og småkager
i 5 min, hvorefter den hældes over frugterne.
Læg et låg over, og lad det stå og trække i 8 dage.
Så hældes saften fra og får et opkog, hvorefter den straks
hældes over fersknerne igen.
Krukken lukkes med folie og anbringes køligt i 4 dage.
Så kan man begynde at tage af den.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.