Denne lækre wokret er krydret på traditionel kinesisk vis, og den kan let tilpasses de fleste køkkener. Hurtigt let og lækkert
Forberedelse 20 min + marinering. Tilberedning 10 min. 6 portioner
#Ingredienser
500 g mørt oksekød, fx inderlår
1 spsk woksauce med blommer (sursød sauce)
2 spsk woksauce med sorte bønner
saften af 1 citron, ca. ½ dl
2 fed hvidløg
1 spsk frisk strimlet ingefær
½ spsk sesamolie
1 gul, 1 rød og 1 grøn peberfrugt
500 g asparges, friske eller frosne
250 g minimajs
2 tsk olie til wokstegningen
2 spsk soya
240 g ris
1 tsk sesamfrø
* Tilberedning
1. Puds kødet fri for sener. Striml kødet fint.
2. Læg strimlerne i en dobbelt plastpose og stil den i en
dyb skål.
Bland de forskellige wok-saucer med citronsaft, finthakket
hvidløg, fint strimlet ingefær og sesamolie i en skål og hæld
marinaden over kødstykkerne.
Bind posen til og "ælt" den, så kødet dækkes af
marinaden.
Stil koldt 1 time eller helst natten over.
3. Udkern peberfrugterne og skær dem i strimler.
Skær aspargesene ud. Del evt. minimajsene.
4. Tag kødet op af marinaden. Gem marinaden.
Opvarm 2 tsk olie i en wok, eller på en stor pande
med høje sider.
Steg kødet til det er brunt. Rør hele tiden.
5. Tilsæt minimajs, peberfrugt og asparges.
Steg yderligere 3-5 min eller til grønsagerne er varme
og sprøde. Rør hele tiden.
6. Tilsæt soya og den gemte marinade, giv det et opkog og
server med ris som er drysset med sesamfrø.
Tips:
Kinesisk garniture: skær chilifrugter i tynde strimler,
men lad dem sidde sammen ved stilken
og læg dem i koldt vand så de ruller sig sammen.
En nem måde at pille løg er at skære enderne af og
siden dele dem på midten, inden skallen fjernes.
Yderskallen løsner sig da meget let.
Pr. portion: Energi: Kcal 208 = kj 870
Kulhydrat 15 g Protein 23 g Fedt 6 g (26%) Fibre 3 g
• Både majs, peber frugt og asparges indeholder C-vitamin.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.