Forret Frokost Vildt. Arbejdstid: 1 time Kogetid, bouillon: ca 1 time Bagetid: 10 min. Hviletid: 5-6 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Duebryst, indbagt:
2 unge duer
salt og peber
Duebouillon:
dueskrogene
1 lille gulerod
1 lille løg
evt. 1 lille
timiankvist
ca 4 dl vand
Fars:
kød af duelår, ryg
og indmad m.m.
et par spsk
piskefløde
salt og peber
Endvidere:
½ selleri
50 g sukker (godt 1
dl)
1½ dl rødvin
300 g butterdej
eller 4 plader frossen
1 æggeblomme
Sauce:
3 dl duebouillon
1 dl piskefløde
50 g smør
*
Sådan laves Duebryst,
indbagt:
1. Gør duerne i
stand og udben dem. Se: Due.
Skær underlårene og
vingerne fra. Skær brystkødet fra.
Duebouillon:
2. Smelt smørret
gyldent i en gryde.
Hak dueskrogene i et
par dele med en tung, skarp kniv og brun dem med underlår, vinger, den groft
revne gulerod og det hakkede løg.
Tilsæt salt, peber
og timian og hæld ca 4 dl vand ved.
Indholdet skal netop
være dækket, så gryden må ikke være for stor: Kog bouillonen svagt, under låg,
en times tid. Si igen.
Fars:
3. Blend eller hak
det resterende kød, bland med piskefløde, salt og peber.
Dæk farsen til og
lad den trække et svalt sted, til den skal bruges.
4. Skær en stor
skive af sellerien.
Skær kanten ren og
lad selleriskiven få et kort opkog i kogende vand.
Lad den dryppe af i
en sigte.
5. Smelt sukkeret i
en gryde og lad det brune let.
Hæld rødvinen i og
lad det koge ved svag varme, til det er tyktflydende.
Tag gryden fra
varmen og læg selleriskiven i lagen og lad den trække en times tid.
6. Brun
duebryststykkerne på skindsiden ved kraftig varme et par min.
Tag dem af panden og
lad dem køle af.
7. Rul butterdejen
(se Butterdej) ud i fire store cirkler på størrelse med en
desserttallerken.
De skal være knap en
halv cm tykke.
8. Dup selleriskiven
tør i et stykke køkkenrulle.
Del den i fire lige
store stykker.
Læg et stykke
selleri på den ene halvdel af butterdejen.
Læg det kolde duebryst
på selleristykket med skindsiden opad.
Dæk med en skefuld
fars.
9. Pensl halvdelen
af dejskiven med æggeblommen.
Fold dejen over, så
den ligner en halvmåne.
Pres kanten sammen
med en gaffel og pensl overfladen med resten af æggeblommen.
Bag
duebryststykkerne i en 220 °C varm ovn i 10 min.
Lad dem stå
yderligere 5-6 min, inden de serveres.
Sauce:
10. Kog bouillon og
piskefløde igennem.
Tag gryden fra
varmen og pisk smørret i.
Smag til med salt og
server saucen til.
Tips: Server tændstiktynde sprødkogte grønsager
til.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Duer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------