Logo

Sprængt and med peberrodssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprængt and med peberrodssauce

 
Det er umagen værd at koge en and i saltlage for at få den helt rigtig gode mormorsmag - gør det selv - det er nemt og smager fantastisk.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Saltning: 1½ døgn. Kogetid: 1¼ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 and på 1½ kg
Saltlage:
3 liter vand
2½ dl groft salt
5 spsk sukker


Kogelage:
pr. liter vand:
1 tsk hvide peberkorn
1 porre

1 gulerod
persillekviste

 
Flødepeberrod:
2½ dl piskefløde

2-3 spsk reven peberrod
lidt citronsaft el. vineddike

 
* Tilberedning
1. Kog saltlagen.
Lad lagen svale og hæld den over anden i en skål.
Lad anden stå koldt 1½ døgn.

 
2. Tag anden op af saltlagen og kom den i en gryde.
Hæld vand på, så anden lige er dækket heraf.

 
3. Kom hele peberkorn i gryden og tilsæt skivet porre og skivet gulerod samt persillekviste.

 
4. Læg låg på gryden og lad anden koge under låg ved svag varme i 1-1¼ time.

 
5. Flødepeberrod:
Pisk fløden stiv og bland den revne peberrod i.

Smag til med citronsaft og vineddike.
Drys hakket persille på grønsagerne og server peberrodsfløden til.

 
6. Tag anden op og lad den »hvile« nogle minutter inden den udskæres.
Server med kogte kartofler og kogte grønsager samt flødepeberrod.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her