Til dig der ikke ved det: En sveske er en tørret blomme og
den er helt vidunderlig. Læs mere om en vidunderlig sveskeparfait evt med
mandeldrys
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
25 min. Frysetid: 5 timer
# Ingredienser
5 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
5 dl piskefløde
250 g stenfrie,
udblødte svesker eller 400 g blommer uden sten
25 g smuttede mandler
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggeblommer
og sukker til en tyk æggesnaps.
2. Bring fløden i
kog. Pisk den i æggesnapsen.
Hæld cremen tilbage
i gryden og varm den op, tilden tykner.
Den må IKKE koge.
3. Tag gryden fra
varmen og lad cremen afkøle.
Pisk i den af og
til, så den ikke trækker skind.
4. Hæld cremen i en
frysefast form, dæk med alufolie og stil den i fryseren i 2 timer.
Efter 1 times forløb
rører man i den og skraber ned fra formens sider.
5. Kog sveskerne i
så meget af udblødningsvandet, at det lige dækker.
Tilsæt vandet lidt
cognac. Kogetid ca. 15 min.
6. Lad svesker
(eller blommer) dryppe godt af.
Tag lidt fra til
pynt. Hak resten groft.
7. Bland den hakkede
frugt i den halvfrosne parfait, der stilles tilbage i fryseren i 3 timer.
8. Snit mandlerne i
fine, tynde stænger.
9. Tag parfait'en ud
af fryseren 15 min. før den skal serveres.
Den kan serveres i
skålen eller skives op i portionsglas.
10. Pynt med hele
svesker og snittede mandler.
Tips:
Tørrede frugter er
frugter, hvor det meste af væden er inddampet. Der går cirka 2 kilo frisk frugt
til for at få ½ kg tørret.
Tørrede frugter skal
opbevares tørt og mørkt.
Hvis du ikke har haft svesker liggende i cognac - koger du
en lage af vand, sukker og cognac som du hælder over sveskerne og lad dem
trække et døgn.