Porrens milde løgsmag gør den til en populær ingrediens i mange retter. Prøv fx en klassisk kartoffel- og porresuppe med sprød bacon på
toppen,
Porre er en løg-plante, der er almindeligt dyrket som
grønsag. Den menes at have været anvendt i mere end 4000 år
Porre. Engelsk: Leek. Latin: Allium porrum
Sæson: Dansk: juli-april. Import: hele året
Holdbarhed: 12-14 dage ved 4-6 °C
Anvendelse: Skær visne dele og rodende af. Skylles. Hvis de
ikke skal anvendes hele, så flæk porren halvt, fra toppen og et stykke ned i
den hvide del. Svind: ca 48%
Anvendes bl.a. til tærter, suppe eller tilbehør til kød.
Frysning: Ja. Skæres i skiver og blancheres i ca. 2 min.
Eller lange stykker i ca. 4 min.
Porre har været anvendt af landene omkring Middelhavet i
årtusinder og blev udbredt til resten af Europa af Romerne.
Det er en løgart, der dog ikke danner noget typisk løg, men
lange, saftige og næringsrige bladskeder.
Porrens nederste del er hvid, fordi jorden bliver lagt op omkring planten under
vækst. Den hvide del er mest mild i smagen, den grønne er mest rig på vitaminer
og mineraler.
Porre er ethylenfølsom.
Opskrifter med Porre
https://www.kogebog.dk/result.aspx?q=Porre
Tilbage til Råvarer.