Hvis vejret en dag ikke er til at lægge majskolber på
grillen, så prøv at koge dem. Kogte majskolber er lette at lave og skønt
tilbehør til netop din aftensmad.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
Tilberedningstiden for kogte majskolber er 15-25 minutter.
Heraf er arbejdstiden ca 10 minutter.
# Ingredienser til kogte majskolber:
2 majskolber
vand svarende til, at majskolberne lige dækkes
1½-2 tsk groft salt pr. liter vand
*
Sådan laver du kogte majskolber:
Start med at fjerne majskolbernes yderblade og skæg.
Knæk eller skær evt. majskolberne i halve eller i tykke
skiver.
Bring nu vand tilsat salt i kog.
Kom majskolberne i gryden og kog under låg i 5-15 min.
afhængig af, om de skal være sprøde eller helt møre.
Stik en kødnål eller spids kniv i og bedøm konsistensen.
Hæld slutteligt kogevandet fra, når de er færdigkogte.
Og så er dine kogte majskolber klar til servering.
Tips til kogte majskolber
Majskolberne smager skønt som tilbehør til mange retter. Fx
grillmad eller kødretter. Vi synes bestemt, at kolberne smager bedst med lidt
salt og en klat smør på, men hvis du vil have en lidt sundere udgave, kan de
sagtens spises uden smør og salt.
Majskernene kan skæres fra kolberne og koges. Det er faktisk
ganske let at gøre, og du kan da let få tips her på kogebog.dk til at skære
kernene fra kolben.
Du
kan få instruktion i at fjerne kerner fra kolbe her.
De kogte majs kan fx bruges i grønsags-sautéer eller
salater.
De danske majs kan du primært købe i sommermånederne fra
juli til oktober. Du kan dog købe importmajs hele året og kan altså sagtens
lave lækre kogte majskolber i februar hvis lysten kalder.
Prøv dig også frem med andre typer af grønsager til kogning.
Det er ganske nemt og hurtigt, og kogte grønsager passer til de fleste
kødretter og fjerkræsretter.
Prøv fx kogte jordskokker. Du finder opskriften på kogte
jordskokker her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine kogte majskolber.