Kørvel er en bladgrønsag, der nemt lader sig dyrke herhjemme. Det er de unge blade på de fine stilke, der bruges, og da kørvel vokser hurtigt og skal bruges, mens den er relativt spæd, bør dyrkere så den ad flere gange med passende mellemrum. Der findes en slægtning, Myrrhis oddorata, der også hedder spansk kørvel, sødskærm eller aniskål. Den smager anderledes,
har en lidt lakridsagtig smag, og kan bruges sammen med, men ikke erstatte,
almindelig kørvel.
Kørvel fås i »lag« hos grønthandleren. Den bruges frisk i Kørvelsuppe,
men er også ofte den del af et grønt drys eller en krydderurtebuket. Kortest
mulig tilberedning er vigtig for frisk kørvel, så bevarer den smag, farve og
næringsværdi bedst.
Se de bedste opskrifter med Kørvel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------