Det kan godt være
lidt vanskeligt at skaffe en god, gammeldags spegesild, og det er egentlig
synd, for sådan et par udvandede fileter med nykogte kartofler til er ikke
noget dårligt måltid.
Det tager kun den
tid, som kartoflerne kræver for at koge møre.
Kan du ikke lide spegesild, så kan marinerede sild uden lage bruges i stedet.
Kogte spegesild
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Udvandingstid: 1 døgn
# Ingredienser
4 store spegesild
Kogelage:
6. dl vand
1 dl eddike
1 gulerod
1 løg
10 hele peberkorn
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 kvist persille
* Tilberedning
1. Spegesildene skal
renses, hvis fiskehandleren ikke har gjort det.
Vand dem ud i et døgn og skift vandet flere gange.
2. Skrab guleroden
og skær den og løget i tynde skiver.
Kom det i en
kasserolle med resten af ingredienserne til kogelagen.
3. Bring det i kog
og lad det koge i 10 min.
Læg
spegesildefileterne i den kogende lage.
Skru straks ned og
lad dem simre i 15-20 min., alt efter hvor store de er.
4. Kogte spegesild
serveres med rugbrød og smør til samt øl og snaps.
Der skal eddike på
bordet til at dryppe over silden.