Galtetand, Stachys sieboldii hedder også japansk kartoffel, kinaskok, knoldgaltetand. Det er en bleg rodknold, 1-2 cm tyk og 2-4 cm lang. Den består af tykke ringe (à la michelinmanden), og det saftige kød smager som en blanding af jordskok og artiskok. De små, fingertykke grønsager
kan købes om vinteren. De skal bare skylles godt, evt. skrabes let, og kan så
bruges kogt, stuvet, smørdampet eller rå i salater.
Den har intet med
kartofler at gøre, indeholder ingen stivelse, men næsten ¾ af tørstoffet indeholder et kulhydrat lidt
som det, man finder i netop jordskokker. Den tåles derfor specielt godt af
diabetikere. Oprindelse: Østasien.
Kinaskok (Stachys affinis) er en urteagtig plante i
slægten galtetand, der stammer fra Japan og Østasien.
Kinaskok udvikler rodknolde under jorden, der ligner
jordskokker til forveksling. Knolden har ikke noget
skind, og kødet er hvidt. Hvor kartofler indeholder stivelse,
indeholder kinaskok stachyrose – et tetrasaccharid,
oligosaccharid.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------