Denne ret oser af gammeldags mormormad. Når man ser billedet
nu, er det måske jævnt kedeligt at se på – men smagen fejler bestemt ikke noget,
tværtimod
til 4 personer
# Ingredienser
1½ kg svinekam med svær
salt
paprika
pickles
sherry
4 store løg
1 bdt. persille
kartofler
* Tilberedning
1. Sværen ridses.
Stegen lægges i bradepanden med sværsiden nedad i så
meget vand, at det lige netop dækker sværen, som
forkoges i ovnen ved 250° C i 20 min.
2. Stegen vendes, sværen gnides med ca. ½ spsk. groft salt.
Et stegetermometer anbringes midt, i kødstykket.
Stegen sættes i ovnen igen og steger videre ved 250 °C,
indtil sværen begynder at boble - ca. 30 min.
Der skrues ned for varmen til 175° C, og stegen steger
videre,
til termometeret viser 75-78 °C - ca. ¾ time.
3. Af stegeskyen tilberedes en sauce, som smages til med
paprika,
fintskåret pickles og sherry.
4. En kartoffelmos tilberedes og serveres med ristede løg og
hakket persille til stegen.
Tips:
I stedet for kartoffelmos kan der til stegen serveres
ovnbagte kartofler:
Store kartofler vaskes godt, pensles med olie, lægges på
risten i ovnen
under stegen og bages ¾-1 time.
INFO: À l'Anglaise er
et fransk udtryk, der betyder noget kogt "på engelsk manér."
Det kan henvise til
vidt forskellige tilberedningsmetoder uden noget egentligt fælles element. Det
er normalt mad tilberedt enkelt og præsenteret usminket og med sauce eller
smeltet smør.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.