Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 1 time. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca 45 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Kommensbrød, tjekkisk
25 g gær
2,5 dl vand
2,5 dl kærnemælk
2 tsk salt
½ dl olie
2 spsk kommen
175 g fuldkornshvedemel (3 dl)
175 g sigtemel (3 dl)
500 g hvedemel (godt 8¼ dl)
1 æg til pensling
1 spsk kommen
1 tsk groft salt
*
Sådan laves Kommensbrød, tjekkisk
1. Lun vandet til højst 35 °C.
Lun også kærnemælken.
Smuldr gæren i en skål og rør den helt ud med vand og
kærnemælk.
2. Tilsæt salt, olie, kommen og fuldkornshvedemel.
Dæk skålen tæt med plast-film og lad blandingen stå ca 1
time.
3. Rør sigtemelet i dejen og bland tilsidst melet i, lidt ad
gangen.
Ælt dejen glat og smidig.
Den skal slippe fingre og bord.
Lad den hæve tildækket og lunt 1½ time.
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en bageplade og drys let med mel eller dæk den med
bagepapir.
Ælt atter dejen kort og form den til et brød.
Rids overfladen, pensl med sammenpisket æg og drys med
kommen og groft salt.
Bag brødet midt i ovnen ca 45 min.
Lad det køle af utildækket på en bagerist.
Tips: 1 dl af hvedemelet kan erstattes af
trekornsblanding, fx hirse, sesam og boghvede.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kommen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------