Porre er en løgplante og dermed af liljefamilie. Den har en underjordisk, hvid del, der tykner let mod bunden og afsluttes af rodtrevler, og en overjordisk grøn del, der er den mest vitaminrige. Porrebladene ligger så tæt ind om hinanden, at de danner en stav. Alt på selve porren kan spises, kun rodtrevler og visne blade fjernes. Skyl godt, der kan sidde en masse jord i de
dybe, grønne bladskeder.
Slikporrer er hele porrer, eller lange stykker porre, hvoraf
kun det hvide bruges. Der er dog intet i vejen for at bruge det grønne også, så
længe det bevarer stavformen. Danske porrer er flottest i oktober, men sæsonen
holder vinteren over. Vi importerer porrer fra andre lande.
Kan blancheres et par min. og fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se de bedste opskrifter med Porre
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------