Benløse fugle er en dansk klassiker, der består af skiver af
okseinderlår, der rulles sammen med løg og persille, og koges møre i en sauce
med fløde.
til 4 personer. Tid:
1-1½ time.
# Ingredienser
8-10 tynde skiver
oksekød af inderlår eller klump (ca. 1 cm tykke).
1 stort løg
2 bdt. persille
50 g smør/margarine
½ l vand
salt og peber
1 dl fløde
Tilbehør: kartofler
* Tilberedning
1. Bank kødskiverne
let ud.
2. Fordel det
hakkede løg og persillekvistene på hver skive og
drys med salt og
peber.
3. Rul kødskiverne
sammen om fyldet og sæt kødnåle i.
4. Brun rullerne
godt på alle sider i en gryde.
5. Tilsæt vand, læg
låg på og lad retten simre ved svag varme i 1 time.
6. Tag de benløse
fugle op af gryden og fjern kødnålene.
7. Smag stegeskyen
til, tilsæt fløde og jævn den lidt.
8. Server de benløse
fugle med kartofler til.
NB! Man kan variere
fyldet fx med røget spæk i stedet for løg og persille.
Til benløse fugle er
her anvendt okseinderlår eller klump.
Okseyderlår kan også
bruges, men skal have lidt længere tilberedningstid. (1½ time)
INFO: Benløse fugle findes i forskellige varianter i Europa.
I Frankrig hedder retten “Alouette sans tête”. I Italien hedder retten
“Braciole di Manzo” og i Tyskland Rouladen.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.