Sauce. Arbejdstid: 15 min. Iblødlægning, morkler: 1 time. Kogetid, sauce: 10 min. Let at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser
til Morkelsauce
20 g tørrede morkler (evt. morkelbrud)
2 skalotteløg
smør
bouillon
2,5 dl fløde
2 tsk maizenamel
hvid peber
½-1 spsk cognac
*
Sådan laves Morkelsauce
1. Sæt morklerne i blød i rigeligt, koldt vand, ca 1 time.
Kasser vandet og skyl morklerne meget godt.
Del store morkler et par gange.
2. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
Smelt smørret og svits løg og morkler et par min.
Hæld bouillonen ved og kog småt under låg 10 min.
3. Pisk fløde og maizenamel sammen og pisk det i saucen.
Lad den koge op og smag til med hvid peber og cognac.
Tips: Server saucen til stegt lyst kød, fx kalvekød og
fjerkræ.
Stegesky fra kødet kan bruges i stedet for bouillon.
Morklerne kan lægges i blød i hvidvin aftenen før.
Den bruges ikke, men har gjort sin gavn. Så kan cognac
udelades.
Se Morkel. Se
også Harefilet
med morkel-madeirasauce.
Se alle de bedste opskrifter med Morkel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------