Forret Frokost. Arbejdstid: 15 min. Trækketid: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kaviar, hjemmelavet
250-300 g frisk rogn fra stenbider eller laks(ørred)
1½ tsk fint salt
*
Sådan laves Kaviar, hjemmelavet
1. Del rognen på langs, hvis den stadig er i hinderne.
Skrab æggene ned i en skål med koldt vand.
Brug fingrene og en ske.
2. Pisk i vand og rogn med et piskeris.
Herved skilles hinderne fra og sætter sig på piskeriset,
hvorfra de er nemme at fjerne.
3. Lad vandet falde til ro.
Så samler urenhederne sig på overfladen og rognen synker til
bunds.
Hæld forsigtigt så meget vand fra som muligt og sådan, at
hinderne følger med.
4. Hæld koldt vand på igen.
Lad det stå, til rognen atter har samlet sig på bunden og
hæld atter vandet fra.
Nu skal alle hinder være fjernet.
5. Hæld rognen til afdrypning i en finmasket sigte.
Kortest hvis sigten er af metal, den kan give afsmag.
6. Anbring rognen i en glasskål lagvis med saltet og lad den
trække et svalt sted (køleskab) tildækket, så den ikke tager smag fra andre
madvarer, et par timer.
7. Skyl den letsaltede rogn kort igennem med koldt vand.
Smag efter, om den er salt nok, ellers må den drysses med
lidt mere og vente lidt igen.
Nu er den klar til brug, letsaltet som »ægte« kaviar.
Tips: Server kaviaren i en kold glasskål, eventuelt
anbragt på knust is.
Kaviaren må ikke komme i direkte berøring med isen.
Server ristet rugbrød eller franskbrød til, eventuelt også
hakket løg og citronbåde.
Eller server den sammen med cremefraiche og hakket løg.
Eventuelt som salat på hjerteblade af grøn salat.
Efter ukrainsk forbillede kan den kolde kaviar nydes sammen
med nystegte, hede Blinier,
hakket løg og eventuelt cremefraiche.
Kan fryses. Holdbarhed: 1 år.
Se de bedste opskrifter med Kaviar
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------