Disse sprøde amerikanske småkager som
indeholder både chokolade og jordnødder er populære hos store såvel som små.
Bedst 24 timer i døgnet.
• Kagerne er sødede med rørsukker som
til forskel fra hvidt sukker indeholder en del næringsstoffer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 12
min. Ca. 30 stk.
# Ingredienser
100 g smør eller margarine
1½ dl rørsukker
1 æg
1 tsk reven citronskal
3 dl hvedemel
¼ tsk bagepulver
100 g lys eller mørk blokchokolade
100 g ristede jordnødder
fedtstof til pladen
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Rør blødt fedtstof og sukker i en skål
til massen er luftig.
2. Rør æg og citronskal i.
Sigt mel og bagepulver i og rør det
sammen til en fast dej.
3. Hak chokolade og jordnødder groft.
Rør chokolade og jordnødder i dejen.
4. Smør en bageplade eller anvend
bagepapir.
Brug to spiseskeer til at til at sætte
dejen på pladen med.
Kagerne skal ligge med 3-4 cm
mellemrum på pladen.
Bag i 12 min, til kagerne er sprøde og
gyldne.
5. Lad kagerne køle af på en rist og
opbevar dem derefter
i en kagedåse med tætsluttende låg.
Chokoladekager med jordnødder:
Pr. kage: Energi: Kcal 102 = kJ 428
Kulhydrat 10 g Protein 2 g Fedt 6 g
(53%) Fibre 1 g
VARIATION
Du kan også bage rosinkager efter
denne opskrift.
Erstat den hakkede chokolade med
rosiner og gå i
øvrigt frem som anvist.
Tips
Anvend to spiseskeer til at sætte
dejen på pladen med.
Dyp en ske i varmt vand og tag en klump dej op.
Træk dejen af med den anden ske.
I stedet for rørsukker kan du bruge
hvidt sukker.
Hvidt sukker er sødere og du behøver
så
kun 1 dl sukker til denne opskrift.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager eller småkager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.