Dessert. Arbejdstid: 45 minutter. Frysetid: 3½ time. Bagetid: 20 minutter. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Brombærsorbet med nøddeknas:
Sorbet:
400 g friske brombær (eller frosne, hele, optøede)
2,5 dl vand
2 spsk citronsaft
100 g sukker (godt 1 dl)
2 æggehvider
Nøddeknas:
100 g hasselnødder (ca. 2 dl)
85 g sukker (1 dl)
20 g hvedemel (2 spsk)
2 æggehvider
*
Sådan laves Brombærsorbet med nøddeknas:
Sorbet:
1. Kog en lage af vand, citronsaft og sukker.
Sukkeret skal være helt opløst.
2. Mos brombærrene med en gaffel. Gem nogle til pynt.
3. Bland sukkerlage og brombær.
Hvis konsistensen ønskes ensartet, blendes bær og lage
sammen i 5-10 sekunder.
4. Hæld blandingen i en plast- eller metalboks og sæt den i
fryseren.
Rør af og til i sorbeten og skrab hver gang siderne ned,
således at sorbeten bevarer en grødet konsistens.
5. Efter 1½ times frysning piskes æggehviderne stive og
vendes forsigtigt i sorbeten.
6. Frys videre i ca. 2 timer. Rør af og til.
Nøddeknas:
7. Hak nødderne. Rist dem lysebrune på en tør pande og lad
dem afkøle.
Sæt ovnen på 175 °C.
8. Bland hvedemel, sukker og nødder.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i nøddeblandingen.
9. Læg bagepapir i en bradepande og smør massen ud i et
tyndt lag herpå.
10. Bag bunden i ca. 20 minutter, til den er lysebrun.
11. Skær den knasende sprøde bund i mindre stykker, eller
lettere: bræk den i mindre stykker.
Læg dem til afkøling på en bagerist.
12. Rør sorbeten igennem og anret den i portionsglas.
Pynt med hele bær og server det sprøde nøddeknas til.
Tips: Sorbeten kan laves med halvt brombær og
hindbær.
Holdbarhed i fryser: 3 måneder.
Se flere opskrifter
med Brombær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------