Opskrifter og billeder på friske kantareller - en god efterårsret kræver masser af friske kantareller. Det bliver så lækkert og det er så let
Kantarel. Engelsk: Chanterelle. Latin: Cantharellus cibarius
Sæson: Dansk: juli-oktober. Import: hele året
Holdbarhed: 6-7 dage ved 2-4 °C
Anvendelse: Kantareller skal børstes rene. Med en blød
pensel børstes jorden ud af lamellerne. Der børstes fra rodspids og ud.
Herefter kan de skylles let, med må ikke ligge i blød i vand. Hvis svampene
skylles først, sætter jorden sig fast i lamellerne og bliver sværere at få ud. Svind:
ca 10%
Anvendes som andre svampe svitsede eller stuvede. Smagen er en kraftig
svampesmag - lidt nøddeagtig - der egner sig godt i supper, sauce, sammenkogte
retter og meget mere.
Ristet som tilbehør eller som fyld i svampetærter er kantarellen rigtig god.
Frysning: Egnet. Svampen smørdampes og bør kun bruges i
sammenkogte retter efter optøning. De kan blive seje. Kan kun opbevares i max 3
måneder pga. smørret.
Kantarel er en almindeligt forekommende svamp i de
Europæiske skove.
En kommerciel dyrkning af svampen har vist sig at være meget vanskelig, derfor
indsamles den stadig i naturen. Kantarellens hat er 3-6 cm bred, hvælvet og
tragtformet med langsgående lameller på undersiden, hvor imellem sporerne
dannes.
Friske kantareller er stærkt æggeblommegule i farven og er
kraftigere i smagen end champignon og østershatte. Kantarel er velegnet til
spisning. Den bruges dog ikke rå på grund af den bitre smag, som forsvinder ved
tilberedning.
Her er lækre opskrifter med kantareller, som du nemt kan
lave derhjemme. Her er både omelet, tærte, pizza, galette, pasta, salat og
risotto - opskrifter med Kantarel
Tilbage til Råvarer.