Tilbered det af friskrevet kokos ved at hælde ca. 250 g
revet kokos i en skål, hæld ca. 6 dl kogende vand over, så at kokos netop er
dækket, og lad det trække 1 time. Det sies gennem et musselinklæde, som klemmes
hårdt for at få så meget af den 'tykke' mælk ud som muligt.
Skal der anvendes kokosfløde, lader man mælken stå og skummer
'fløden' fra overfladen.
Usødet kokosmel kan også anvendes i samme mængde.
Kokosmælk er en sød, mælkeagtig, hvid drik lavet af kødet
fra modne kokosnødder. Farven og den meget søde smag kommer på grund af det høje
indhold af olie og sukker. Man bruger ofte begrebet fejlagtigt om den
gennemsigtige væske inde i nødden.
Se alle
de bedste opskrifter med Kokosmælk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.