Denne pikante
chutneysauce indeholder tre forskellige slags peberfrugter, løg og hvidløg og
smager herligt på fx knækbrød. • Knækbrød er fedtfattigt og indeholder masser
af kostfibre.
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min. 6 portioner (5 dl)
#Ingredienser
100 g rød peberfrugt
100 g grøn peberfrugt
100 g gul peberfrugt
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk hakket
bladpersille
saften af 2
citroner, ca. 1 dl
1 spsk olie
1¼ dl tør hvidvin
DESUDEN:
12 stk.
fuldkornsknækbrød
300 g kvark
* Tilberedning
1. Skyl og udkern
peberfrugterne. Skær dem i 1 cm store tern.
Pil løget og skær
det i tern. Pil og hak hvidløgene.
2. Læg peberfrugt,
løg, hvidløg, persille, citronsaft, olie og vin i en gryde.
Bring det hurtigt i
kog og læg låg på.
Skru ned og lad det simre
ca. 30 min eller til grønsagerne er møre.
Hvis der er meget
væde tilbage, så tag låget af og
lad det koge
kraftigt 3-4 min, eller til en ønsket konsistens.
3. Steriliser et
syltetøjsglas med låg ved at lægge både glas og
låg i kogende vand nogle min.
Tag glasset op og stil det med bunden i vejret på et klæde eller
i en hed ovn, så det tørrer.
4. Øs chutneyen i
glasset, skru låget på og stil det til afkøling.
Chutneyen holder sig nu i køle- skabet ca. 1 uge.
5. Læg en skive
knækbrød på en tallerken, smør kvark på og
top med lidt
chutney.
Tips:
Knækbrød findes i
mange typer.
Vælg gerne
fuldkorns- eller fiberknækbrød.
Riskager er også et
godt alternativ.
Friskost kan være
glat eller grynet og er i reglen mild i smagen.
Kvark og hytteost er
de magreste varianter.
Den italienske
friskost ricotta indeholder 12½ g fedt pr. 100 g.
Pr. portion: Energi:
Kcal 166 = kj 699
Kulhydrat 23 g
Protein 10 g Fedt 4 g (22%) Fibre 6 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.