Tilbered en hurtig løg- og chilisalsa som tilbehør til den
sprødstegte fisk. Sprøde fiskefileter med fritter er bare en mega lækker
klassiker, her med frisk salsa
Arbejdstid:
20 min. Stegetid: 12 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
# Ingredienser til Stegte rødspættefileter med salsa og fritter:
250
g rødspættefileter
3
spsk hvedemel eller rugmel
15
g smør
1
spsk olie
Tilbehør:
2
store kartofler
½
spsk olie
lime
eller citron
Salsa:
1
lille løg (finthakket)
1
fed hvidløg (finthakket)
1
frisk chili (finthakket)
1
spsk olie
1-2
forårsløg (fintsnittet)
1 lime
eller citron
salt
og peber
*
Sådan laver du Stegte rødspættefileter med salsa og fritter:
Tænd
ovnen på 220 °C.
Skrub
eller skræl kartoflerne og skær dem i både.
Vend
dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne ca.
25 min.
Salsa:
Hak løg, hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) fint og sauter dem bløde på
en pande med olie.
Hæld
dem over i en skål og tilsæt fintsnittet forårsløg og lidt lime- eller
citronsaft.
Krydr
fisken med salt og peber og vend dem i mel.
Steg
dem gyldne og gennemvarme på en pande med smør og olie.
Anret
fisken på to varme tallerkener og drys salsa'en over.
Server
med ovn stegte kartofler og lime- eller citron både.
TIPS:
Du kan også panere fisken i æg og rasp.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD