Denne ret er, som dens navn antyder, en farvestrålende
blanding af otte grønsager, kogt i sort bønne- og sojasauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
2 spsk jordnøddeolie
6 forårsløg, skivede
3 fed hvidløg, pressede
1 grøn peberfrugt, udkernet, skåret i tern
1 rød peberfrugt, udkernet, skåret i tern
1 frisk, rød chili, skivet
2 spsk hakkede vandkastanjer
1 courgette, hakket
125 g østershatte
3 spsk sort bønnesauce
2 spsk risvin eller tør sherry
4 spsk mørk sojasauce
1 tsk farin
2 spsk vand
1 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Varm jordnøddeolien i en forvarmet wok eller stor pande,
til den er næsten rygende.
2. Dæmp varmen en smule, tilsæt forårsløg og hvidløg og
lynsteg i ca. 30 sekunder.
3. Tilsæt rød og grøn peberfrugt, chili, vandkastanjer og
courgette og lynsteg i 2-3 min, eller til grønsagerne begynder at blive bløde.
4. Tilsæt østershatte, sort bønnesauce, risvin eller sherry,
sojasauce, farin og vand og lynsteg i yderligere 4 min.
5. Stænk sesamolie over og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 110. Sukker 3 g. Proteiner 4 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 7 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Otte juveler eller otte skatte udgør en traditionel del af
de kinesiske nytårsfestligheder, som begynder i den sidste uge i det gamle år.
Køkkenguden, en vigtig skikkelse, sendes af sted for at aflægge rapport i
himlen og vender tilbage nytårsaften i rette tid til festen.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.