Klassiker - med en frisk smag, af søde bær og
knasende mandler. Et godt bud på en klassisk dansk dessert med et moderne twist,
som alle kan lide...
Til 4 personer
# Ingredienser
1 dl piskefløde (eller mælk)
175 g rørsukker
2½ dl vand
1½ spsk Maizena
75 g mandelsplitter
½ vaniljestang
600 g blandede frosne bær (fx ½ skovbær og ½ jordbær)
200 g friske hindbær eller et mix af hindbær og jordbær
*
Fremgangsmåde
Optø de frosne bær, og kom bærrene i en gryde med vand,
rørsukker og flækket vaniljestang.
Kog bærrene i 10 min. ved svag varme. Tag gryden af
varmen.
Blend halvdelen af de kogte bær, og hæld dem tilbage i
gryden.
Kom friske hindbær i gryden, og giv dem et opkog i 2-3 min.
Rør Maizena ud i lidt koldt vand, rør det i grøden, og lad den
koge i 5 min. under omrøring.
Hæld grøden i en skål, og drys med lidt sukker, så den ikke
danner skind på toppen.
Lad grøden blive kold.
Rist mandelsplitterne i ovnen på en bageplade med bagepapir
i 3-4 min. ved 200 °C, til de er gyldne – eller på en varm og tør pande i nogle
min.
Servér rødgrøden med kold fløde (eller mælk) og et drys ristede mandler.
Hvis du har haven fuld af hindbær og jordbær, så servér en
skål med friske bær til at komme på rødgrøden.
Tips: Det klassiske rødgrød-bærvalg er: Jordbær, ribs,
solbær og hindbær. Hvis du har rabarber i haven eller lige har købt et stort
bundt, så smager det skønt at snitte et par stilke og koge dem sammen med
bærrene.
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter