Den enkleste prøve er at dyppe
en ske i saften og
derefter løfte skeen så højt
over gryden, at saften bliver afkølet.
Hvis den sidste dråbe på skeen
bliver hængende, er geléen færdig.
Geleringstesten bruges
til at teste om din gelé, marmelade eller syltetøj vil sætte sig, når den er
kølet hel ned. Det er en god idé altid at tjekke konsistensen på det du sylter
inden, det hældes på glas.
Geleringstest
Start med at komme en
tallerken i fryseren, så den er helt kold, når du skal lave geleringstesten.
Tag en skefuld af den varme marmelade, syltetøj eller gelé og kom den på den
kolde tallerken fra fryseren og lad det køle lidt af.
Hvis du kan trække en
streg gennem marmeladen eller syltetøjet, uden at det løber sammen, er
konsistensen tilpas og det kan hældes på glas.
Hvis geléen trækker
skind på overfladen og ikke løber sammen, når du trækker en finger gennem den,
er den klar til at blive hældt på glas.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.