Romadur ost er en blød ost af komælk, af gulligbrun til rødlig farve, af rektangulær eller kubisk form, der vejer mellem 80 og 180 g.
Tilberedningstid: 15 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
1 stykke romadur ost (eller Münster, Saint Albray)
3 spsk olie
1 løg
2 forårsløg
½ dl hvidvin
½ dl hvidvinseddike
½ dl mineralvand
1 knsp kommen
½ tsk merian
1 knsp cayennepeber
salt og friskkværnet peber
sukker
½ bdt purløg
* Tilberedning
Skær osten i skiver og anret dem på en tallerken.
Kom olien i en skål.
Skær løget i tynde ringe.
Gør forårsløgene i stand og skær dem i strimler.
Kom løg og forårsløg i olien.
Hæld hvidvin, vineddike og vand ved og bland det.
Krydr med kommen, merian, cayenne, salt, peber og sukker.
Hæld løg og marinade over osten.
Lad det trække 5-10 min. i køleskabet og server retten
drysset med fintklippet purløg.
INFO: Romadur er en tysk rødkit-ost, der
ligner limburger, men er noget mildere. Oprindeligt siges osten
at være fra Belgien, men blev bragt til Bayern i Tyskland
omkring 1830. I dag anses osten for at være fra det sydlige Tyskland,
men fremstilles også i Østrig.
Osten fås i en række
varianter med hensyn til fedtindholdet, fra 30 til 60 procent. Den har form af en
lille mursten og modnes otte til ti dage. Den er pakket ind i papir og aluminiumsfolie.
Alternativer: Münster, Saint Albray
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.