Logo

Ostegrissini

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostegrissini 

 
Lækre sprøde ostepinde. som oprindelig kommer fra Italien, hvor de næsten altid står fremme på middagsbordet. Man nipper til dem, mens man venter på maden, eller man bruger dem som tilbehør til supper og forretter.
Tid: 1 time, heraf 30 min + 15 min hvor dejen skal hæve og ca 15 min i ovnen. Antal: ca 35 stk.

 
# Ingredienser
1½ dl vand
25 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
2 dl reven lagret ost
5½ dl hvedemel med højt protein indhold fx manitoba

 
PENSLING:
æg

 
* Fremgangsmåde
1. Varm vandet til fingervarmt (37 °C).
Smuldr gæren ud i skålen.
Hæld vandet på og rør rundt til gæren er opløst.

 
2. Tilsæt olie, salt, sukker, æg og reven ost.
 
3. Kom det meste af hvedemelet i og ælt dejen smidig.
Drys lidt mel over og lad dejen hæve under et klæde ca 30 minutter.

 
4. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem med resten af melet.
Dejen skal være fast.

 
5. Tril dejen til tynde stænger ca 25 cm lange.

 
6. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve uden klæde ca 15 minutter.

 
7. Pensl dem med sammenpisket æg.
Bag ved 200 °C ca 15 minutter.

 
8. Server grissinierne til drinks, suppe eller salat.
Evt. kan man sno en tynd skive parmaskinke rundt om.

 
Tips: Denne grissinidej kan fint laves i foodprocessoren.
Anvend kniven og kør ingredienserne til der dannes en dej, som slipper skålens kanter.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter

Se alle de bedste opskrifter med Snacks/sødt

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.519 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her