Her får du mørksej i 5 spændende udgaver. Frisk fisk er
hovedingrediensen i disse fine retter. Servér med udvalgte grønsager, det er
bestemt værd at prøve.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 30 min. 6 personer.
# Ingredienser
8 skalotteløg
120 g smør
2½ dl rødvin
1 tsk melis
1 hel stjerneanis
1 hel nellike
1 skive skinke
600 g kantareller
800 g mørksejfilet
med skind
salt og peber
* Tilberedning
Pil skalotteløgene,
og hak dem. Sauter løgene i smørrets min.
Tilsæt vin, og
dernæst sukker, stjerneanis og nellike.
Lad det koge ind
10-15 min.
Passer væden gennem
en si, over i en kasserolle.
Smag til med salt og
peber.
Tilsæt 75 g smør i
småbidder under piskning for at samle det.
Sæt saucen til side,
og hold den varm.
Skær skinken i
strimler, og brun den på en
slip-let pande uden
ekstra fedtstof.
Rens kantarellerne
omhyggeligt, og svits dem i 20 g smør.
Smag til med salt og
peber.
Skær mørksejen i
store, mundrette tern.
Krydr med salt og
peber.
Rist dem på panden i
resten af smørret for god varme, start
med skindsiden
nedad.
Anret maden
portionsvis, og servér. Giv fx vilde ris til.
Mørksej med
birkespanering
Vend først fiskestykkerne
i 1 helt sammenpisket æg, så i birkes.
Rist dem.
Mørksej med beurre
blanc
Udskift rødvin med
hvidvin.
Udskift sukker og
krydderier med ½ bundt hakket purløg
Mørksej med forårsløg
og beaujolais
Udskift skalotteløget
med 8 forårsløg i tynde skiver, og
brug beaujolais.
Udskift sukker og
krydderier med 1 spsk kraftig kalvefond.
Mørksej med ærter
Udskift svampene med
400 g friskbælgede, dampede ærter.
Se alle de bedste
opskrifter med Mørksej Fisk Kantareller Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------