Kraftig smag af ingefær, fiskesauce og chili og en antydning af bønner og agurk. – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 8 min. Kuverter:
4
# Ingredienser
500 g filet af hvidt fiskekød
1 let pisket æggehvide
2 spsk fiskesauce
½ bundt hakket koriander
2 cm finthakket citrongræs
1 tsk sambal oelek
1 tsk sukker
400 g haricots verts hakkede
olie til stegning
2 agurker, skåret i tynde skiver
6 cm frisk ingefær, skåret i tynde skiver
2 spsk hvid lagereddike
2 spsk ekstra fiskesauce
½ bundt ekstra hakket koriander
1 stor chili, skåret i skiver
* Tilberedning
1. Skær fiskekødet i terninger og hæld det over i en
foodprocessor.
Kør, indtil konsistensen er jævn.
Hæld derefter fiskekødet over i en stor røreskål.
2. Tilsæt æggehvide, fiskesauce, koriander, citrongræs,
sambal oelek, sukker og bønner.
Bland det i 2-3 min, eller indtil farsen er godt samlet.
3. Opvarm olien i en stor pande ved jævn varme.
Øs store skefulde af fiskefarsen over i olien og steg dem i
2 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte og gyldne.
Tag dem af og afdryp dem på et stykke køkkenrulle.
4. Hæld agurk, ingefær, eddike, fiskesauce og koriander i en
lille skål og bland det varsomt.
Server fiskefrikadellerne med agurkeblandingen og pynt med
skiveskåret chili.
Prøv sammen med:
Hovedret: Grøn
karrygryde
Dessert: Frugtsoufflé med bær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.