Næsten alle fisk kan røges, men de fede fisk som bækørred, makrel, ål, laks og sild er bedst. Fisk til røgning skal ikke veje over ½ kg. Gør fiskene i stand. Rundrens dem som
vist i billedserien under Fisk, men lad hoved, hale, finner og skæl
sidde.
# Ingredienser
til røgning af fisk
Saltlage:
300 g salt pr. l
vand
1 l saltlage pr. kg
fisk
*
Sådan røges
fisk:
Læg fiskene i
saltlagen. Lad dem ligge i lagen i 2 timer.
Efter saltning
skylles fiskene i koldt vand. Tør dem i et rent viskestykke.
Der findes røgovne
på markedet, men man kan også bygge sin egen røgovn af en gammel kakkelovn, et
cementrør, en olietønde eller lignende. Man må sørge for, at der er gennemtræk
og at trækket til ildstedet kan reguleres. Følg brugsanvisningen på røgovnen
angående brænde og regulering af røgudvikling.
I de små ovne skal
fiskene røges 8-10 min. I de større ovne skal fiskene røges i ½-1 time. Mærk,
om fisken har fået nok, ved at trække i rygfinnen. Hvis den går let af, er
fisken færdig. Hjemmerøget fisk er ikke røget i samme grad som industrirøget
fisk, fisken bør derfor spises senest 1-2 dage efter røgning.
Billede foroven:
Rygeforsats som sættes på selve grillen og grill låget passer på toppen. Det
gav pludseligt en ovn, hvor man kan hænge madvarerne til røgning i stedet for
at de ligger på grillen's rist.
Røgede sild fra Bornholm.
Se de bedste opskrifter med
Røgede fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------