Gulerødderne gør kagen saftig,
citronen gør den frisk og mandler og kanel giver kagen en speciel, anderledes
og mild smag. Den er lige til at putte i munden
Dæk kagen med chokolade, hvis du vil
have den mindre sød.
Forberedelse 1 time. Bagning 50 min. 12-14
stk.
# Ingredienser
4 gulerødder
reven skal cif 1 citron
3 spsk friskpresset citronsaft
5 æg
2 spsk koldt vand
1 dl sukker
2 spsk vaniljesukker
1 nip salt
1 tsk kanel
300 g malede mandler
2/3 dl hvedemel
1/3 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
GLASUR:
2½ dl flormelis
½ æggehvide
1-2 tsk vand eller citronsaft
marcipan og frugtfarve til garnering
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C. Skræl og riv
gulerødderne.
Bland dem med citronskal og
citronsaft.
Del æggene i blommer og hvider og
bland hviderne
med 2 spsk koldt vand.
Pisk æggehviderne til skum.
Pisk sukker, vaniljesukker, salt og kanel med æggehviderne.
2. Rør æggeblommerne en ad gangen i
æggehviderne.
Vend derefter gulerødderne i lidt ad
gangen.
Bland mandler, mel, kartoffelmel og
bagepulver.
Vend forsigtigt melblandingen i dejen.
3. Smør en springform (26 cm i
diameter) med fedtstof.
Beklæd bunden med bagepapir.
Hæld dejen i og glat overfladen.
Bag i ovnen ca. 50 min.
Lad kagen hvile 10 min, inden du
fjerner ringen på
formen.
Garner som anvist under Tips.
Schweizisk gulerodskage:
Energi pr. stk.: Kcal 278 = kJ 1167
Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 14 g
(45%) Fibre 2 g
Tips
Glasur. rør æggehvide og flormelis
sammen med 1-2 tsk vand
eller appelsinsaft. Glasuren må ikke
blive for tynd.
Lad kagen blive helt kold inden du
lægger glasuren på.
Garnering: Tag 25 g hvid marcipan og
lidt frugtfarve
og lav små gulerødder. Garner kagen
med gulerødderne.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.