Skrubbe er en flynderfisk. Den ligner rødspætten, men skindet er grovere, af og til ru, og ofte med små benknuder. Kødet er grovere end rødspættens. Skrubben kan blive ca 30 cm lang og veje ca 1 kilo. Den er mørk på oversiden og lys på undersiden. Det er vigtigt, at fileten er høj, og at fisken er bred over
nakken, så er den velnæret. Skrubben skal flås til de allerfleste tilberedninger.
Skal den koges/dampes, bør den dog beholde skindet på, fordi der herunder sidder
et fint fedtlag, der giver smag og konsistens.
Skrubber skal helst være friskfangede og levende. Erfaringsvis
bør de ligge koldt 6-8 timer, før de tilberedes, så kødet »modner«. I fiskerkredse
taler man om, at »liget« skal gå af fisken. Det er dog i reglen for længst sket,
når fisken købes.
Skrubben kan tilberedes helt som Rødspætte.
Den fås hele året, men er bedst fra juni og året ud.
Kan fryses. Holdbarhed: 1 år.
Se alle de bedste opskrifter med Skrubbe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------