Logo

Udskæringer til steg - Kogebog.dk er bedst 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Udskæringer til steg - Kogebog.dk er bedst 💘 

 
Flere udskæringer fra bov og bryst er nævnt - de giver en god steg - og når de steges med lidt mere væde - og til de er godt møre. Se opskrifterne her.

 

Udskæringer til steg - Kogebog.dk er bedst 💘

 
Beregn pr. person: Kød uden ben - ca. 200 g Kød med ben - ca. 250 g
Stegetider er kun vejledende, derfor er det en god hjælp at bruge et stegetermometer og i øvrigt vide flg.:
Stege der kan serveres røde (se X mærkede), steges til temperaturen måler 60°, 62 °, 65 °C, i midten af den tykkeste del, afhængig af hvor rød den skal være.
Hvis der fx steges ved ca. 180 °C, så tager det omkring 1 time og lidt mere, hvis der er ben i stegen.
Stege der skal gennemsteges (se O mærkede) må stege omkring 2-3 timer.
HUSK - at være i så god tid, at stegen kan stå tildækket i 30 min - inden der skæres af den.

 
Se 4 dejlige forslag her: (klik på den valgte)
Tværreb til grydesteg
Oksetykkam stegt som vildt
Oksebov til catalonsk steg
Tyksteg til oksesteg

 
Udskæringer til steg - Kogebog.dk er bedst 💘 

Tværreb til grydesteg

4 pers. (ca. 2 timer)

 
# Ingredienser
1½ kg oksetværreb (den kødfulde ende af et godt, modnet tværreb)
30 g smør/margarine/olie
½­¾ l vand eller bouillon
1 dl pilsner øl (resten til kokken)
5-8 små løg
1 gulerod
1 kvist persille
1 kvist timian (1 tsk tørret)
1 stk laurbærblad
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: fx grønsager, kartofler og agurkesalat.
 
* Tilberedning
1. Brun kødet godt i en gryde.
2. Kom væde, urter, krydderier og salt ved og lad det småstege
til benene er løse og let kan trækkes ud (ca. 2 timer).
3. Tag stegen op af gryden.
Skum skyen for fedt - jævn den lidt og smag den til.
4. Server kødet med sauce og tilbehør.
Til toppen


Udskæringer til steg - Kogebog.dk er bedst 💘 

Oksetykkam stegt som vildt

4 pers. (1 ¾-2 timer)

 
# Ingredienser
1-1½ kg oksetykkam (snøret og ombundet med baconskiver)
3 dl vand
evt. 2 kviste løvstikke
evt. 1 tsk roquefort ost (til sauce)
jævning.
Tilbehør: Kartofler, rønnebærgelé, tyttebærsyltetøj eller rysteribs.

 
* Tilberedning
1. Læg stegen i et ovnfast fad og hæld væden ved.
Tilsæt løvstikken til stegeskyen.
2. Dæk fadet med stegefilm eller låg.
Sæt det i en forvarmet ovn (180 °C). Stegetid ca. 2-3 timer.
3. Når stegen er færdigstegt, hældes skyen fra og smages
til med gele og roquefort ost og evt. mere salt.
Jævn skyen lidt og tilsæt madkulør.
4. Skær stegen i skiver og server kartofler, sauce og tilbehør.
Til toppen


Udskæringer til steg - Kogebog.dk er bedst 💘 

Oksebov til catalonsk steg

4 pers. (2½-3 timer)
 
# Ingredienser
1¼ kg oksebov
30 g smør/margarine/olie
4 løg
4 gulerødder
1 fed hvidløg
salt og peber
2 tsk paprika
1 tsk timian, merian og basilikum (frisk eller tørret)
4 dl tomatpuré
1 grøn peber (kan udelades)
Tilbehør: Ristede champignon og tomater eller blot kartofler.

 
* Tilberedning
1. Brun stegen sammen med løg og gulerødder (skåret i kvarte)
i fedtstoffet i en gryde.
2. Læg stegen i en lille bradepande med løg, gulerødder og resten af
ingredienserne.
Dæk til og sæt det i en forvarmet ovn (180 °C ca. 2 timer).
3. Når stegen er mør, hældes skyen fra, jævnes lidt og smages til.
Til toppen



Udskæringer til steg - Kogebog.dk er bedst 💘 

Tyksteg til oksesteg

4 pers. (1½-2 timer)
 
# Ingredienser
2 kg tyksteg
salt og peber
2-4 dl vand
et par gulerødder
1 løg
Maizenajævning
Tilbehør: Kartofler, tomater og grøn salat med fløde/citron dressing.

 
* Tilberedning
1. Gnid stegen med salt og peber.
Læg den i bradepanden sammen med de skrællede kartofler og
istandgjorte urter og hæld 2-4 dl vand ved.
2. Sæt stegen i en forvarmet ovn (170 °C) og
steg den ca. 1½ time eller til kødets indertemperatur er 62-65 °C.
3. Steg tomaterne med de sidste 20 min.
4. Hæld skyen fra og jævn den lidt.
5. Server oksestegen med saucen, de bagte kartofler og
tomater samt evt. grøn salat.
Til toppen

 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her