Logo

Bayonneskinke, indbagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bayonneskinke, indbagt

 

Indbagt bayonneskinke kan serveres med kogt, smørvendt ris evt. blandet med ærter og rød peberfrugt. Eller med små smørvendte kartofler og salat.

 

Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 35 minutter. Kogetid: ca. 1 time. Afkøles: ca. 20 minutter. Bagetid: ca. 25 minutter. Svær at lave. Mellem pris. 6-8 personer

 

# Ingredienser til Bayonneskinke, indbagt:

1 bayonneskinke (ca. 1 kg)

ca. 1 l vand (evt. halvt rød- eller hvidvin)

1 gulerod

1 løg

1 laurbærblad

2 bdt persille

4 plader frossen butterdej (400 g)

Til pensling: 1 sammenpisket æg

 

* Sådan laves Bayonneskinke, indbagt:

1. Kog bayonneskinken i vand, evt. i halvt vin og vand, der netop dækker, sammen med en skrællet, delt gulerod, et pillet, delt løg, et laurbærblad og det ene bundt persille.

Lad skinken koge for svag varme ca. 1 time under låg.

Lad den køle af i lagen i mindst 20 minutter.

 

2. Lad den frosne butterdej tø op og sæt ovnen på 225 °C.

 

3. Læg de fire butterdejsplader i et rektangel lidt over hinanden.

Pensl sammenføjningerne med lidt koldt vand, tryk dem sammen og rul dem til en plade.

 

4. Pensl dej pladen med lidt af ægget.

Hak det andet bundt persille og drys det på, næsten ud til kanterne.

 

5. Befri skinken for svær og overflødigt fedt, og læg den midt på dejpladen.

Fold dejen op om skinken og tryk den godt sammen i sammenføjningerne.

Skær eventuel overskydende dej væk.

 

6. Læg skinken på bagepapir på en bageplade, med sammenføjningen nedad, og pensl den med resten af ægget.

 

7. Bag skinken på ovnens nederste rille i ca. 25 minutter, til dejen er gylden og sprød.

 

8. Skær skinken i skiver med en meget skarp tung kniv, helst ved bordet, fordi dejen er svær at bevare hel.

 

Tips: I stedet for butterdej og persille kan bayonneskinken indpakkes i en dej af rugmel tilsat lidt salt og arbejdet smidig med lidt vand. I begge tilfælde har dejen til formål at bevare saft og smag i kødet, men rugmelsdejen kan ikke spises. Den skal slås af, før skinken skæres ud.

 

Se flere opskrifter med Bayonneskinke 

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.362 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1312814-03-2021 18:24:18 kirsten grunnet-lauridsen
kan man ikke bruge en anden dej end butterdej. Har tidligere set en opskrift Lotte Havemans kogebog nem mad let at lave fr 1974

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her