Frikadeller
er et hit året rundt. Vi har rørt lidt friske urter og krydderier i farsen, så
de smager af sommer. 4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
20 min. Hviletid: ½ time. Stegetid: ca 12 min.
#
Ingredienser til Krydrede frikadeller med spidskålssalat:
Frikadeller:
1
lille løg
1
fed hvidløg
400
g hakket oksekød
1 æg
½
dl danskvand
1
dl hakket bredbladet persille
3-4
spsk friskhakket koriander
1 tsk
karry
½ tsk
stødt cayennepeber
salt
og peber
2-3
spsk olie til stegning
Dressing:
1
dl kærnemælk
1 tsk
citronsaft
1 spsk
olie
1 tsk
sukker
salt
og peber
Spidskålssalat:
800
g spidskål
150
g friskbælgede ærter (ca. 500 g ærter i bælg)
1
bundt dild
*
Sådan
laver du Krydrede frikadeller med spidskålssalat:
Pil
løg og hvidløg, og hak dem fint.
Bland
alle ingredienserne til farsen sammen i en stor skål, og lad den trække en halv
time i køleskabet.
Rør
dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Fjern
de yderste kålblade, halver kålen, og skær den i store både.
Rør
evt. lidt mere danskvand i farsen, hvis den er for fast.
Form
farsen til små frikadeller ved hjælp af skeer.
Varm
olien op på en varm pande, og steg frikadellerne på alle sider ved middelstærk
varme i ca. 12 min. i alt.
Steg
kålbådene på en varm grill eller grillpande i 5-10 min.
Læg
dem på et fad, hæld dressingen over og drys med ærter og fintklippet dild.
Server
med frikadellerne.
Her finder du flere opskrifter på dejlige frikadelle-retter. Gå på
opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD