Trods navnet er denne ret meget dansk. Vælg nogle kødfulde
pølser til retten.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Svensk pølseret:
1 løg (finthakket)
1 spsk olie
250 g pølser
2 dl mælk
1-2 tsk paprika
1-2 spsk konc. tomatpuré
500 g kogte kartofler (skiver)
purløg
salt og peber
*
Sådan laver du Svensk pølseret:
Steg løgene bløde i en gryde med olie.
Skær pølserne i skiver på skrå og vend dem i løgene.
Tilsæt mælk, tomatpuré og paprika og giv det et opkog.
Vend kartoflerne i og lad retten simre ved svag varme til
alt er gennemvarmt - ca. 10 min.
Smag til med salt og peber og server med fintsnittet purløg
og rugbrød.
Tips: Rund evt. retten af med ½ dl piskefløde.
INFO: Svensk pølseret er en kendt dansk gryderet. Den består
normalt af kartoffel- og pølsestykker i en sauce af tomatpuré, løg,
paprikapulver, fløde og mælk. Svensk pølseret er på trods af navnet ukendt i
Sverige.
Kilde: Hjemmets bedste MAD