Vælg den bedste ris opskrift her. En nem indisk risret, der
smager forrygende som tilbehør til næsten alle kødretter og bestemt alle
asiatiske retter.
Forberedelsestid: 10
min Tilberedningstid: 20 min Antal kuverter 4
# Ingredienser
1 spsk ghee (klaret
smør) eller olie
1 mellemstort løg,
finthakket
375 ml langkornet
ris
1 tsk salt
750 ml kogende vand
* Tilberedning
1. Opvarm ghee i en
middelstor pande med tætsluttende låg.
Læg løgene på panden
og steg dem gyldne.
Tag dem op og læg
dem på en tallerken.
Steg risene let
under omrøring i den tiloversblevne ghee i ca. 2 min.
2. Tilsæt salt og
det kogende vand og kog uden låg, indtil
der er fordampet så
meget af vandet, at risene kommer til syne.
Læg det tætsluttende
låg på og kog ved svag varme i 15 min.
3. Fjern låget og
rør lidt op i risen med en gaffel så dampen
kan komme væk.
Læg risene over på
et serveringsfad med en ske og
garner med de bløde
løg.
Skal serveres straks
efter tilberedning.
Kokkens tip:
Retten skal
tilberedes umiddelbart inden servering.
Ris er en utrolig
nem ingrediens, der passer til næsten
alle krydderier og
mange af sidens retter.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------