Logo

Små charlotter med pistacienødder - Bare bedst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små charlotter med pistacienødder - Bare bedst

 
Her får du charlottekager i flere spændende udgaver. Vælg mellem pistacienødder, pære, jordbær og litchi, røde eller med mandel og fersken. Det bli’r godt.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 3 min. 4 personer.

 
# Ingredienser
2 blade husblas
24 ladyfingers
200 g nougatchokolade
1 håndfuld smuttede, hakkede mandler
1 håndfuld hakkede, usaltede pistacienødder
250 mascarpone
50 g melis
1 æggehvide
275 g sigtet flormelis

 
* Tilberedning
Udblød husblassen i en skål koldt vand 10 min.
Beklæd indersiden af 4 høje portionsforme med lodretstående ladyfingers.
Skær det fra, som evt. rager uden for formen, og sæt resterne til side.

 
Kør chokoladen i en foodprocessor.
Rist mandler og pistacier på en slip-let pande, køl af, og
rør dem med chokoladen.

 
Bring 2 spsk mascarpone i kog.
Tilsæt husblassen (knuget forsigtigt for at fjerne overflødigt vand) og
sukkeret, og rør til alt er opløst.
Tilsæt resten af mascarponen, og rør nougatmassen i.
Fyld formene med denne blanding.
Læg låg på af ladyfingers (også resterne). Stil på køl 3 timer.

 
Rør en glasur af æggehvider og flormelis.
Vend charlotterne ud af formene, og dæk med glasur.
Pynt med fx kulørte kage- eller marengsstumper.

 
Pærecharlotter
Bland 3 dl flødeskum med 200 g smeltet nougatchokolade.
Dryp ladyfingers med lagen fra dåsepærer.
Fyld op med lag af creme og karamelliserede pærer.

 
Charlotter med jordbær og litchifrugt
Udblød makroner med jordbærpuré.
Opvarm 100 g litchifrugter og 3 spsk jordbærpuré, tilsæt
3 blade udblødt husblas, 250 g cicotta, 50 g sukker,
1 dl flødeskum og 2 stiftpiskede æggehvider.


Små charlotter med pistacienødder - Bare bedst 

Røde charlotter
Opvarm 2 dl fløde med 4 jordbærtoppe (Haribo).
Tilsæt 1 stiftpisket æggehvide, 30 g letknuste makroner
og 10 jordbær i tern.
Udblød ladyfingers med fortyndet grenadine.

 
Charlotter med mandel og fersken.
Rør 150 g smør med 150 g sukker, 250 g mandelmel,
1 dl fløde og ½ dl amaretto.
Beklæd formene med ladyfingers, og
fyld op med dåseferskner og creme.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær  Tærter  Kager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her