Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca. 25 minutter, plus
stegning ca 70-80 min.
# Ingredienser
2 kg spareribs/stegeben/svinebryst
Hickory-røgsalt
peber
6 spsk jordnøddeolie
250 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk olie
æble- og tranebærsaft, 2 ½ dl af hver
4 spsk æbleeddike
250 g tomatpuré
2-3 spsk rørsukker
2-3 spsk sød sennep
peberrod, worcestershiresauce og peberfrugtspasta, 1 spsk af
hver
salt og cayennepeber
* Tilberedning
Del spareribsene i portionsstykker.
Krydr med Hickory-røgsalt og peber.
Brun dem kraftigt overalt i varm jordnøddeolie.
Sæt dem så til side.
Pil, og hak løg og hvidløgsfed fint.
Svits dem i varm olie i ca. 3-4 min.
Tilsæt æble- og tranebærsaft, æbleeddike, tomatpure, sukker,
sennep, peberrod, worcestershiresauce og peberfrugtspasta, og lad saucen simre
let i ca. 5 min.
Smag saucen godt til med salt og cayennepeber.
Læg skiftevis spareribs og sauce i den gennemvædede stegeso.
Giv retten ca 70-80 min i ovnen uden låg ved 200 °C.
Anret spareribsene på tallerkener og hæld saucen over.
Hertil passer kartofte/salat eller grøn salat.
Pr. portion ca. 840 kcal/3528 kj, 69 g protein, 32 g fedt,
42 g kulhydrater
Ikea forhandler en fremragende stegeso
Se flere
opskrifter med Stegeso
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------