Smelteost - også kaldet smøreost - fremstilles af faste oste, der findeles, æltes og tilsættes farve- og smagsstoffer. Massen behandles forskelligt, alt efter om man ønsker en samsø-, maribo- eller havartitype. Kan tilsættes smag af fx skinke, rejer eller krydderier; bruges smørbar eller halvfast som pålæg og
til madlavning
Smelteoste fremstilles som fuldfed, halvfed og mager (hhv. 45,
30 og 20%).
Den moderne smelteost stammer fra 1911, hvor det lykkedes for
schweizerne Walter Gerber og Fritz Stettler at finde en produktionsmetode.
De fedeste kan fryses. Holdbarhed: 1 måned.
Se de bedste opskrifter med Smelteost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------