Forbavsende, hvor
raffineret blomkål, kartofler og kogt skinke pludselig virker, når man bringer
lidt karry med ind i spillet 😎
Til 4 personer. Tilberedning:
45 min.
# Ingredienser
1 lille blomkål (ca.
1 kg)
1 stor kartoffel (ca.
200 g)
5 spsk mælk
½ tsk salt
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
1½ spsk mild karry
3 dl mælk
2 dl hønsebouillon
salt, peber og 1
spsk citronsaft
150 g kogt skinke
100 g dybfrosne
ærter
* Tilberedning
1. Blomkål skylles, gøres i stand og deles i
buketter.
1 stor kartoffel (ca.
200 g) skrælles, skylles og skæres i ca 1½ cm store terninger.
Blomkål og kartofler
hældes i en gryde, og der hældes vand ved, så det kun lige dækker.
5 spsk mælk og ½ tsk
salt hældes i kogevandet.
Det hele bringes i
kog og koger i ca 5-8 minutter.
Vandet hældes fra.
2. 2 spsk smør smeltes i en lille kasserolle.
2 spsk mel drysses
over og svitses ved mellemvarme i 2-3 minutter.
1½ spsk mild karry
svitses med et øjeblik.
Lav en opbagning med
3 dl mælk og 2 dl hønsebouillon og rør det hele glat.
Saucen koges ved
svag varme i 5 minutter under stadig omrøring.
Smag til med salt,
peber og 1 spsk citronsaft.
Saucen stilles til
side.
3. 150 g kogt skinke skæres i grove terninger.
Et gratinfad (25x15
cm) smøres.
Skinke, kartofler, blomkål
og 100 g dybfrosne ærter blandes og hældes i formen.
Hæld karrysaucen
over og gratiner retten i 20-25 min i midten i den forvarmede ovn ved 175 °C /varmluft
160 °C.
Energi pr. portion:
16 g protein, 11 g fedt, 20 g kulhydrater = 243 kcal (1020 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.