Roastbeef er en
klassiker til festligt samvær. Her er den endnu mere festlig med æbler, løg og
rosmarin. Vores opskrift er nem og giver en dejlig smagfuld ret.
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 45 min.
# Ingredienser
800 g okseinderlår
(snøret til roastbeef)
salt og peber
20 g smør
3 æbler
1 løg
små kviste rosmarin
1 spsk olie
Tilbehør: ovnstegte
kartofler og dampede, grønne bønner
* Tilberedning
1. Krydr kødet med
salt og peber, og brun det på alle sider i smør på en pande.
Læg det brunede kød
i en bradepande.
2. Skær æblerne i
både, fjern stilk, blomst og kernehus, og skær løget i både.
Fordel æble- og
løgbåde og rosmarin omkring kødet, og dryp det med olie.
Krydr med salt og
peber.
3. Stil fadet i
ovnen ved 200 °C på midterste ovnribbe med et stegetermometer i kødets centrum.
Når temperaturen når
58-60 °C (efter ca 25 min), er stegen færdigstegt.
Lad gerne kødet trække i 15 min., før du skærer det i tynde skiver.
Tips: Server evt en kold sauce af cremefraiche (9%)
rørt med friskhakket purløg, salt og peber til stegen.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.